Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Eigenaar goedlopende motorzaak: 'Ik word onzichtbaar door bouw HOV-tunnel'

29 juni 2016, 16.18 uur · Aangepast 29 juni 2016, 16.43 uur

HILVERSUM De goedlopende motorzaak van Cor van Heerdt in Hilversum dreigt jarenlang achter een bouwmuur te verdwijnen. Dat komt door de bouw van de tunnel voor de HOV-buslijn aan de Oosterengweg. Cor heeft zijn vrees keer op keer aangekaart, maar krijgt geen gehoor.

Van verslaggever Joost Lammers

"Hier rijdt straks niets meer. Die weg is er niet meer. En hier", Cor wijst naar zijn gevel, "krijg ik een damwand van 2 a 2,5 meter hoog." Hij denkt dan ook dat hij jaren niet of slecht bereikbaar en zichtbaar is.

Dovemans oren
Volgens de ondernemer wordt bij de bouw van de tunnel voor de snelle busverbinding tussen Huizen en Hilversum overal aan gedacht, behalve aan de ondernemers. "Al hun technische problemen worden allemaal opgelost, maar naar onze problemen wordt niet geluisterd. Het lijkt wel op dovemansoren."

Lees ook: Bedrijf vreest voor ondergang door komst snelle bus

Cor praat al jaren met de provincie en de gemeente Hilversum, maar nog zonder resultaat. Volgens de projectleider Arend van Dijk zullen de ondernemers hinder ondervinden, maar wordt de overlast zoveel als mogelijk beperkt. "De zorg begrijp ik goed. Het is ook een hele onderneming die we daar gaan doen. Aan de andere kant doen we wat we kunnen en wij kunnen niet aan alle wensen voldoen." Hij zegt dat aan de bereikbaarheid gewerkt wordt door het aanleggen van een noodweg, maar nog niet alle partijen die daar aan mee moeten werken hebben al toestemming gegeven om hun grond te gebruiken.

Lees ook: Hilversummers hoeven toch niet in een bouwput te wonen

Tunnel moet er komen
Het vertrouwen in een goede afloop is Cor volledig kwijt. Hij hoopt nog op een oplossing, maar rekent nergens meer op. "Ik was heel positief. Ik had niet verwacht dat een overheid zo met je om zou springen. We praten al sinds 2009. Het enige wat al een voldongen is: die tunnel moet er komen, koste wat kost.

De hele week berichten we over de gevolgen van de aanleg van de HOV-busverbinding in het Gooi. Er is nog veel onduidelijk. Donderdag eist NH voor de rechter meer openheid van zaken van de provincie Noord-Holland.

Foto: Joost Lammers / NH Nieuws