Ga naar Content

Landsmeers gezin kan na 14 jaar eindelijk op vakantie

LANDSMEER Heidi Boulel uit Landsmeer kon door een scheiding en financiële problemen jarenlang niet op vakantie. Dankzij een stichting en een actie van haar dorpsgenoten kan ze deze zomer eindelijk de zon weer opzoeken.

Na een vorig huwelijk bleef Heidi achter met twee kinderen en torenhoge schulden. Ze is de afgelopen jaren daarom niet echt meer buiten Landsmeer geweest. "Ik weet eigenlijk niet meer wanneer ik voor het laatst ben weggeweest. Ik denk dat dat in 2002 moet zijn geweest", vertelt ze aan NH.

Tien gezinnen
Ondanks de twee baantjes die Heidi heeft en de 60 uur die haar nieuwe man per week werkt, leek het erop dat ze haar vakantie dit jaar opnieuw in eigen achtertuin zou doorbrengen. In Landsmeer sloegen winkeliers de handen ineen met de stichting Reis met je hart om tien gezinnen deze zomer een vakantie te gunnen. "Helemaal geweldig, wij zijn superblij dat dit is opgestart", zegt Heidi.

Mila Wit-Egmonds van de stichting vertelt: "Vervoer en reisonderdelen krijgen wij gesponsord van de tien grootste reisorganisaties van Nederland. Het allerbelangrijkste is dat wij donaties werven om wat zakgeld aan te vullen. Zo kunnen de gezinnen op vakantie ook nog eens wat leuks doen, bijvoorbeeld een excursie."

Vakantiebestemming
Klanten kunnen bij potjes die bij de winkels op de toonbank staan een donatie doen. De winkeliers hebben zelf ook een duit in het zakje gedaan. "Wij doen onze eigen fooi ook in dit potje", zegt een winkelier. "Ik denk dat het potje wel volkomt." Waar de reis heengaat is nog onbekend, maar Heidi heeft geen voorkeur voor een vakantiebestemming. "Mijn kinderen willen naar de zon, maar we zijn met alles blij", zegt ze dankbaar.

Foto: Mischa Korzec/NH Nieuws