Ga naar Content
Noord-Holland

Buurtbewoners tipten politie over prostitutie in voormalige stal Oudendijk

18 juni 2016, 23.30 uur
Door: · Foto: Remko de Waal

KOGGENLAND Een stel inwoners van het dorp Oudendijk (gemeente Koggenland) heeft de politie onlangs getipt over prostitutie in een voormalige stal in het dorp. Bij nadere inspectie van de loods aan de Zomerdijk werden geen dames van lichte zeden aangetroffen. Wel stuitte de politie op een grote hoeveelheid wietplanten.

Aanleiding voor de inspectie van de loods was de inbeslagname verwaarloosde pony. Toen de dierenpolitie het dier op 3 juni ophaalde, vertelden de omwonenden dat ze het vermoeden hadden dat er prostitutie werd bedreven in de loods. Bovendien kregen de agenten het idee dat er wietplanten werden gekweekt, schrijft de politie op Facebook.

Hennepgeur
Toen het prostitutiecontroleteam, het hennepteam en de wijkagent eerder deze week bij het pand op bezoek gingen, werden ze door de eigenaar van het terrein rondgeleid. Toen één van de agenten tijdens die rondleiding op een auto klom om door een kier in de muur van de loods naar binnen te kijken, rook hij een hevige hennepgeur. Bovendien hoorde hij een ventilator zoemen.  

Het vermoeden bleek gegrond, want eenmaal in de loods stuitte de politie op een hennepkwekerij van zo'n vierhonderd planten. Ook werd er stroom afgetapt. De 52-jarige eigenaar is aangehouden en de planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er zijn geen prostituees aangetroffen.