Buspassagier geraakt door stoeptegel: "Het bloed stroomde over mijn gezicht"

0
Whatsapp

Noord-Holland

Buspassagier geraakt door stoeptegel: "Het bloed stroomde over mijn gezicht"

15 juni 2016, 16.02 uur · Aangepast 15 juni 2016, 17.29 uur

HAARLEM De stoeptegel die afgelopen zaterdagnacht door de ruit van een Haarlemse lijnbus werd gegooid, heeft een grote hoofdwond veroorzaakt bij een van de passagiers. "Het had heel anders af kunnen lopen."

Stefan Klootwijk (25) zat afgelopen zaterdagnacht in de bus vanuit Nieuw-Vennep naar Haarlem om wat te gaan drinken met een vriend. Rond 01.00 uur 's nachts rijdt bus 300 over de Aziëweg in Haarlem als er een stoeptegel naar de bus wordt gegooid.

Lees ook: Vannacht opnieuw bus bekogeld in Haarlem: "Steen ging dwars door de ruit"

De steen scheert rakelings langs een aantal passagiers maar Stefan heeft minder geluk. "Ik hoorde glas rinkelen en voelde iets tegen mijn hoofd aankomen. Daarna voelde ik het bloed over mijn hoofd stromen", vertelt hij in het opsporingsprogramma Bureau NH. "Ik ben voorover gebogen en heb mijn handen op de wond gehouden."

Flink litteken
De Nieuw-Venneper houdt er een flink litteken aan over, maar heeft gelukkig geen blijvende schade. "Ik had van de politie te horen gekregen dat het heel anders af had kunnen lopen, daar ben ik wel van geschrokken."

Lees ook: Burgemeester Schneiders over stenengooiers: "We hebben rotjongens helaas niet aan een touwtje"

Na het incident zijn er opnieuw twee bussen bekogeld. Maandag werd een bus in de Haarlemse wijk Schalkwijk bekogeld vanaf een viaduct en gisteren ging er een steen dwars door een ruit in het midden van de bus. 

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Wie meer heeft gezien of gehoord wordt gevraagd contact op te nemen via 0900 8844.

abc5media_video_0

Vanavond om 17.16 besteedt Bureau NH uitgebreid aandacht aan de zaak.

HFV Photo Services / Bureau NH Nieuws
HFV Photo Services / Bureau NH Nieuws
Whatsapp