Ga naar Content

Ruud hervindt geluk in brandschilderen na zware burn-out

HOORN Ruud Harberts had een goede baan als ICT'er bij de KLM. Maar hij kreeg een zware burn-out en er volgde een lange zoektocht om te ontdekken waar zijn passie ligt.

Hij heeft een tijdlang passief geleefd. "Ik probeerde dan nog wel te fietsen, maar zelfs fietsen en lopen was ook al moeilijk. En na verloop van tijd heb ik besloten om wat anders te gaan doen." Hij kwam erachter dat hij veel liever met zijn handen bezig is dan met zijn hoofd en zo is hij bij het brandschilderen terecht gekomen. Nu heeft hij al een jaar een eigen atelier in Hoorn.  
 
Geen sores
"Als ik bezig ben met mijn brandschilderingen vergeet ik alles om mij heen dus dan heb ik niet de sores in gedachten, en dat is iets wat vanzelf gaat."
 
Op dit moment is hij bezig met het wapen van Amsterdam en dat is echt monnikenwerk. "Het is heel precies werk en ik heb de neiging om tot de kleinste puntjes dingen weg te halen, dus daar moet je heel veel geduld voor hebben. En dat heb ik gelukkig", zegt hij lachend. Dit zorgt ervoor dat hij lang bezig met één schilderij. Maar als het dan af is, geniet hij volop van de mooie kleuren wanneer de brandschilderij tegen het licht hangt.
Foto: NH Nieuws