Ga naar Content

Slachtoffer huiselijk geweld start project 'kwetsbare meiden': "Mijn vader was een gewelddadige alcoholist"

AMSTELVEEN Lisa Staal helpt meiden uit Amsterdam die het in hun verleden alles behalve makkelijk hebben gehad. Zij zijn slachtoffer van mishandeling, pesten en discriminatie. Lisa zet zich in om deze 'kwetsbare' meiden weer de zin in het leven terug te geven.

Lisa weet als geen ander hoe het is om te leven met huiselijk geweld. "Mijn vader was een gewelddadige alcoholist", vertelt ze aan NH. "Hij timmerde mijn moeder stelselmatig in elkaar. Ik verkeerde als klein meisje altijd in doodsangst."

Soraya
Ook Soraya heeft dit helaas meegemaakt. "Mijn vader mishandelde mijn moeder en vanaf mijn zestiende mishandelde hij mij ook." Daarna kreeg zij ook nog een vriendje die haar geestelijk mishandelde. Het beschadigde haar zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen.

Afgelopen maanden volgde Soraya het project 'Kwetsbare meiden', dat door Lisa is opgezet. Het project heeft ervoor gezorgd dat Soraya weer grip op haar leven heeft. "Ik heb geleerd dat ik nee moet leren zeggen en minder afhankelijk moet zijn van mannen", zegt ze. En er is nog iets moois uit het project gekomen: "Lisa heeft me weer gemotiveerd om voor mijn droom als politieagente te gaan."

Nieuw project
In augustus start er weer een nieuw project 'kwetsbare meiden'. Lisa roept meiden tussen de 14 en 26 jaar oud op zich hiervoor op te geven als zij zich in het verhaal van Soraya herkennen. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.becomethebestversionofyourself.nl.

Foto: NH Nieuws/ Coen Bugter