Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Politie erkent 'domme fout' in onderzoek dood Dascha Graafsma

9 juni 2016, 20.29 uur · Aangepast 8 juli 2016, 17.19 uur

AMSTERDAM Bernhard Jens, woordvoerder van politie Midden-Nederland, heeft een verklaring gedaan aan NH over de fouten die er zijn gemaakt in het onderzoek naar de dood van Dascha Graafsma. Haar vader, René Graafsma, begon met zijn eigen onderzoek en ontdekte de tekortkomingen.

Jens heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan Dascha's vader. "Dit is een domme fout die bij ons gemaakt is, dat is niet goed, klaar. Punt." De fouten zijn volgens de woordvoerder echter niet dermate groot geweest dat de conclusie van het onderzoek verandert. "Dus de conclusie dat zij zichzelf om het leven heeft gebracht, verandert voor ons niet."

Lees ook: Camerabeelden tonen nieuwe feiten rond dood Dascha Graafsma

Twee jongens
Op de nieuwe beelden lopen twee jongens vlak na Dascha op hetzelfde punt. Volgens Jens heeft het tweetal echter niets gezien. "Niemand heeft zich gemeld. Deze zaak is natuurlijk 'giga' in de media geweest. En niemand heeft zich gemeld! Niemand heeft haar zien lopen, dus deze jongens hebben haar ook niet zien lopen, dus of het nou vroeger of later is geweest, niemand heeft zich gemeld."

Lees ook: Oproep Dascha levert nieuwe bewakingsbeelden op

De zaak zal niet heropend worden, maar Jens is op de hoogte dat René Graafsma blijft doorgaan. "Hij gaat tot het uiterste in deze zaak en dat is zijn goed recht."