Primeur op Haarlems festival: poepen en plassen op je privé-dixi

HAARLEM Wie een dag op een festival rondloopt, bezoekt zo maar een keer of vijf de wc's. Vaak geen pretje, zeker als je iedere keer achteraan in de rij moet aansluiten. En als je eenmaal aan de beurt bent, blijkt dat je voorgangers er een bende van hebben gemaakt. Het Haarlemse technofestival Edit, aanstaande zaterdag bij de Veerplas, heeft de oplossing: huur een privé-dixi. "Een gat in de markt."

Edit-festival probeert ieder jaar iets nieuws, vertelt de woordvoerder de organisatie aan NH. "Er zijn veel festivals in Nederland. Wij proberen ons met deze extra service te onderscheiden van de andere festivals."

Groepen die een dixi willen huren, betalen daar 25 euro voor. "Zo heb je voor een klein bedrag je eigen kleine kamertje inclusief mandje met verfrissende spulletjes." Over de inhoud van dat mandje wil hij niet veel kwijt. Natuurlijk zit er wc-papier en schoonmaakmiddel in, maar de rest moet nog een verrassing blijven. "In ieder geval alles wat je nodig hebt op een festival."

Partydrugs
Behalve om te toiletteren worden dixi's op festivals vaak gebruikt om ongezien partydrugs te gebruiken. Maakt deze 'extra service' het niet nog makkelijker om stiekem stimulerende middelen te snuiven of te slikken? "We hanteren zerotolerancebeleid", benadrukt hij dat drugs niet worden getolereerd.

De dixi's staan in de hoek waar ook de openbare wc's staan. Die publieke toiletten zijn gratis, maar dan is het wel hopen dat de andere festivalgangers zich hebben gedragen. 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland Haarlem edit
Deel dit artikel:

Recent nieuws