Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Aanleg snelle busbaan HOV Gooi opnieuw vertraagd

2 juni 2016, 18.29 uur

HILVERSUM De bouw van de HOV-busbaan tussen Huizen en Hilversum is opnieuw met een jaar vertraagd. Dat blijkt uit documenten in handen van NH. De razendsnelle bus tussen Huizen en Hilversum gaat nu pas in 2021 rijden. In de eerste instantie zou de bus al in 2017 gaan rijden.

Door verslaggever Joost Lammers en Maarten Edelenbosch

Het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Gooi is één van de paradepaardjes van de provincie Noord-Holland. De snelle busverbinding moet de inwoners van Huizen razendsnel naar Hilversum brengen. Daarvoor komt er een aparte busbaan.

Lees ook: Veel verzet tegen HOV-busbaan in Huizen en Blaricum: ruim 3.300 handtekeningen opgehaald

Dat enthousiasme wordt echter niet door iedereen gedeeld. In Blaricum en Huizen zien weinig bewoners de voordelen van een aparte busbaan en ook de gemeenteraden zijn niet overtuigd. Vooralsnog lijkt het verzet zin te hebben, want er is nog geen schop in de grond gegaan en de vertraging loopt alleen maar verder op.

118 miljoen euro
De gemeenteraad van Hilversum praat deze maand over de HOV. Uit stukken van de gemeente Hilversum, blijkt dus dat de vertraging nog verder is opgelopen. De bouw start pas in september 2018 en de busbaan is in het voorjaar van 2021 af. Ruim drie jaar later dan gepland.

De tegenstanders hopen dat het uitstel tot afstel leidt. Onduidelijk is wat de consequenties zijn voor de kosten, die geraamd zijn op 118 miljoen euro.

Geen reactie
De provincie wil nu niet reageren op onze vragen over het uitstel en verwijst naar komende maandag als het onderwerp 'HOV in het Gooi' besproken wordt op het Provinciehuis tijdens de commissievergadering Mobiliteit en Financiën.

Busbaannee