Ga naar Content
Noord-Holland

AH Bonuskaartoplichters actief: "Je hebt een waardebon van 250 euro gewonnen"

31 mei 2016, 13.00 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM De Fraudehelpdesk waarschuwt voor verschillende nepmails van Albert Heijn die afgelopen weken zijn verstuurd. In e-mails proberen oplichters je te verleiden om naar een peperduur 0900 nummer te bellen.

In de nep-mails staat bijvoorbeeld dat jij met jouw AH bonuskaart een waardebon hebt gewonnen, de prijs bedraagt een tegoed van 100, 250 of 500 euro. Om de prijs te claimen moet je bellen naar een telefoonnummer dat 90 cent per minuut kost om een paar vragen te beantwoorden. De vragen houden echter nooit op.

In andere nepmails wordt gevraagd mee te doen aan een quiz of om een vragenlijst in te vullen. Ook in deze mails beloven de oplichters een tegoedbon.

Lees ook: Zo trap je nooit meer in een valse e-mail: 7 tips

Op de website van Albert Heijn staat een uitleg en waarschuwing van de nep-acties. Zij wijzen je erop dat de oplichters vaak geen persoonlijke aanhef gebruiken, een teken van een grootschalige oplichting. Albert Heijn verstuurt ook geen links die niet naar hun eigen website- Facebookpagina leiden.

Door met je muis over de link te bewegen kun je onderin beeld zien waar de link naar toe gaat, als dat dus geen AH site is, is het niet te vertrouwen.

Lees ook: Ook Bijenkorf waarschuwt voor nep-winacties