Amsterdamse fotograaf wil elk land ter wereld fotograferen: "Nog zes landen te gaan"

AMSTERDAM Voor zijn project Streets of the World maakte Amsterdammer Jeroen Swolfs in 192 landen een foto. Na zeven jaar en nog zes landen te gaan komt er deze zomer een eind aan zijn onderneming.

In gesprek met NH vertelt hij dat hij het project is begonnen, omdat dat zijn liefde voor zowel reizen als fotografie combineerde. "Ik was altijd gefascineerd door het feit dat alles tegelijkertijd plaatsvindt op al die plekken waar ik ben geweest. En hoe leuk is het dan als je al die plekken naast elkaar kan zien, in één keer?"

Alle foto's zijn op precies dezelfde manier gefotografeerd: allemaal laten ze het straatleven in de hoofdstad zien. Die zijn momenteel allemaal te bewonderen op zijn expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Per land heeft hij maar één foto geselecteerd. "Dat is niet moeilijk, want er moet een verhaal achter zitten. Dit is een project met een positieve insteek en ik wachtte gewoon tot ik zo'n verhaal op de straten zag."

Nog zes landen
Hij moet nog zes landen en dan is zijn levenswerk compleet. Aankomende zomer zal hij Eritrea, Equatoriaal Guinea, Gabon, Jemen, Libië en Pakistan aandoen voor de laatste foto's, waarna de camera voorlopig even wordt opgeborgen.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Recent nieuws