Ga naar Content
Noord-Holland

Beelden schutter Ronald Bakker getoond in Opsporing Verzocht

25 mei 2016, 00.06 uur
Door: · Foto: Opsporing Verzocht

HUIZEN Het programma Opsporing Verzocht heeft vanavond een foto getoond van de motorrijder die Ronald Bakker vorig jaar in Huizen doodschoot.

Het gaat om een donkergetinte man die een motorjack van het merk Rev'it draagt en een zwarte integraalhelm op heeft. De motor zou van het merk Kawasaki, type Z750 zijn. De politie is hard op zoek naar de motor. 

Bakker werd op 9 september vorig jaar doodgeschoten in zijn auto middenin een woonwijk. De 59-jarige man was werkzaam in een spyshop in Nieuwegein. Hij zou vanaf zijn werk al zijn gevolgd door een witte Citroën. 

Verdachten gepakt
Intussen zijn er twee verdachten opgepakt. Een daarvan, een 33-jarige man uit Nieuwegein, zou mogelijk de fatale schoten hebben gelost. Na huiszoekingen zijn echter zowel het moordwapen als de motor niet gevonden.

Lees ook: Man opgepakt voor liquidatie spyshop-manager

De politie tast nog steeds volledig in het duister over het motief van de moord. "Bakker was een hardwerkende familieman zonder criminele contacten", benadrukte een politiewoordvoerder in de uitzending. Wel is duidelijk geworden dat Bakker het beoogde doelwit was. 

Lees ook: Huizen doorzocht in onderzoek dood Ronald Bakker

Foto: Opsporing Verzocht