Ga naar Content

Texelaars over vermelding in Lonely Planet: "Texel mag geen Eftelingachtig eiland worden"

TEXEL Wouter de Waal van de VVV op Texel is dolblij met de vermelding van het eiland in de top tien lijst 'Best in Europe 2016' van de populaire reisgids Lonely Planet. "Het is een enorme eer om uitverkozen te zijn."

Of het nu storm gaat lopen op het eiland is nog even afwachten, stelt De Waal: "Dat is altijd lastig aan te geven, want dat hangt van een hele hoop factoren af. Maar het zorgt in ieder geval voor een hele hoop aandacht voor het eiland, dus er zullen zeker meer mensen zijn die denken: God, dan gaan we maar eens een keer."

Lees ook: Texel in Europese top-10 vakantiebestemmingen

De Texelaars die onze verslaggever sprak vandaag zijn wat minder enthousiast. "Ik vind wel dat Texel niet een soort van Eftelingachtig eiland moet worden. Daar zijn we geen voorstanders van", aldus een vrouw. "Er zijn al toeristen genoeg", vindt een andere Texelaar. "En anders wordt het een soort pretpark." Toch zijn er ook positieve reacties: "Ik vind het wel leuk."

Volgens De Waal hoeven de eilandbewoners zich geen zorgen te maken dat hun eiland straks door nog meer toeristen zal worden overspoeld. "De discussie rond de drukte speelt al heel lang. En we hebben ooit, misschien wel 20 à 30 jaar geleden, besloten dat we een beddenmaximum hebben op het eiland. Dat ervoor zorgt dat we een soort Benidormachtige situatie hier voorkomen."

Foto: Frank Verburg