Ga naar Content

Marwan Khairi (OFC) reageert na FIOD-inval: "Alles naar eer en geweten gedaan"

OOSTZAAN Marwan Khairi was één van de twee betrokkenen van OFC die anderhalve week geleden werd aangehouden tijdens de inval van de FIOD bij de voetbalclub uit Oostzaan. Zondagmiddag stond hij weer langs de lijn en zag hij de zondag hoofdklasser de eerste nacompetiewedstrijd tegen De Bataven winnend afsluiten (2-0).

"Heel vervelend voor de club, de supporters en alle vrijwilligers", reageert Khairi op de gebeurtenissen eerder. Als woordvoerder van de Stichting Topvoetbal Oostzaan laat Khairi weten dat er niets verkeerd is gegaan bij OFC. "Het zijn allemaal insinuaties. Dingen van twintig jaar geleden over mijn privéleven. Ik kan zeggen dat ik alles naar eer en geweten heb gedaan."

De FIOD doorzocht donderdag 12 mei de kantine van OFC op verdenking van ontduiking van de belastingen. De administratie en computers werden in beslag genomen.  

Lees ook: Inval bij hoofdklasser OFC: bestuurslid en sponsor opgepakt

"Elf keer hebben we via mails aan het ministerie van justitie aangeboden te gaan zitten en te laten zien dat wat er in de krant staat niet klopt. Dat vonden ze niet noodzakelijk. Ze vielen wel met bivakmutsen en mitrailleurs binnen. Heel erg. Maar ik ben blij dat er in Nederland een rechter is die hierover beslist. Die vond het niet nodig dat ik vast bleef zitten. Daar mag je je conclusies uit trekken."

"Volgende week zullen we inhoudelijk op de zaken ingaan", aldus Khairi die niet bang is dat OFC eenzelfde lot wacht als andere clubs als Young Boys en Türkiyemspor die te maken kregen met jusititie en de belastingdienst en inmiddels niet meer bestaan.

abc5media_video_0

Foto: NH Nieuws