Ga naar Content
Noord-Holland

Vrijspraak voor ex-vriendin in dodelijke GHB-zaak

18 mei 2016, 17.20 uur
Door: · Foto: Foto familie Jacobs

NEDERHORST DEN BERG De 33-jarige Barbara C. uit Nederhorst den Berg, wier vriendin Saskia Jacobs in maart 2013 aan een overdosis GHB overleed, is vandaag door de rechter vrijgesproken.

Ze werd beschuldigd van dood door schuld. Jacobs overleed na een overdosis van de vloeibare drugs die was ingeschonken door de 33-jarige. De rechtbank vindt dat er juridisch gezien geen sprake is van onvoorzichtig handelen, ondanks dat ze de hoeveelheid GHB niet nauwkeurig heeft afgemeten.

Lees ook: 240 uur werkstraf voor dodelijke hoeveelheid GHB in cola vriendin

C. had niet voorzien dat de door haar ingeschonken hoeveelheid de dood tot gevolg kon hebben. De vrouw had namelijk voor haar vriendin dezelfde hoeveelheid ingeschonken als zijzelf en de mensen om haar heen altijd gebruikten. De rechtbank oordeelt daarom dat ze niet kon voorzien dat deze dosering een dodelijke hoeveelheid was en spreekt de vrouw vrij.

Lees ook: Ex-vriendin vervolgd voor GHB-dood na seksfeest

De ouders van Jacobs uitten vorig jaar in de media de verdenking dat de toenmalige vriendin van hun dochter haar mogelijk heeft gedrogeerd. De politie ging er in eerste instantie vanuit dat er geen sprake was van strafbare feiten rond de dood van de vrouw, maar vorig jaar kwamen er toch verdenkingen. Begin dit jaar liet het Openbaar Ministerie weten tot vervolging over te gaan.