Ga naar Content
Noord-Holland

Dit is Hudson's Bay, de opvolger van V&D

17 mei 2016, 13.13 uur · Aangepast 17 mei 2016, 14.27 uur
Door: · Foto: ANP / NH Nieuws

AMSTERDAM De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay komt naar Nederland. Vanochtend werd bekendgemaakt dat het bedrijf zeker 20 vestigingen gaat openen. Wat kunnen we verwachten?

Hudson's Bay staat te boek als een luxe winkelketen. Naar eigen zeggen zit het bedrijf 'tussen de V&D en de Bijenkorf in' en hebben de vestigingen 'een hedendaagse inrichting'. Hudson's Bay is het oudste bedrijf van Canada. Het bedrijf werd in 1670 opgericht en heeft inmiddels wereldwijd 460 vestigingen. 

Merken
In Nederland wil Hudson's gaan werken met zogenoemde shop-in-shops, waarbij bekende merken winkels openen binnen de vestiging van Hudson's. Nieuw is dat niet: V&D en de Bijenkorf deden dat al eerder.

Welke merken precies naar Nederland komen, is nog onduidelijk. Op de internationale site van Hudson's staat in ieder geval een lange lijst met tientallen merken. 

V&D
De eerste twintig winkels die Hudson's de komende twee jaar wil optuigen, zullen voornamelijk in oude V&D-panden worden gevestigd. Het vlaggenschip komt in Amsterdam, maar over de andere locaties die verspreid over het land worden geopend, wordt pas volgende maand meer bekendgemaakt.

Lees ook: Tijdelijke woonwinkel in voormalig V&D Beverwijk

Naast Hudson's Bay opent het bedrijf ook vestigingen van de luxe-discountketen Saks OFF 5TH. Het Canadese concern neemt 2500 medewerkers aan voor de nieuwe winkels. In hoeverre dat ontslagen medewerkers van V&D zijn is nog de vraag. "Onze stap in de Nederlandse markt heeft niets te maken met V&D en we hebben ook geen band met dat bedrijf. We gaan zelfstandig op zoek naar personeel'', aldus de directeur van Hudson's.

Kijk hieronder naar een (klein) toertje door een vestiging van Hudson's Bay. 
abc5media_youtube_0