Noord-Holland

NL
V

Vader mishandelde Heilooër start posteractie: "Deze gekken moeten zo snel mogelijk van straat"

16 mei 2016, 19.00 uur · Foto: NH Nieuws

HEILOO De vader van één van de slachtoffers van een beroving en mishandeling vorige week in Heiloo, is een posteractie begonnen. Hij hoopt daarmee de verdachten zo snel mogelijk achter slot en grendel te krijgen.

De zoon van Frans werd in de nacht van 6 op 7 mei samen met vier vrienden beroofd en mishandeld toen zij in de buurt van de Kattenberg op een open plek in het bos rondhingen.

De overvallers bedreigden de vrienden met onder meer een scherp voorwerp en eisten hun geld, smartphones en andere waardevolle bezittingen. Bovendien pakten ze van twee van de jongens ook de scootersleutels af. De overvallers gebruiken daarbij zoveel geweld dat de jongens verwondingen aan hun gezicht oplopen.

Lees ook: Vriendengroep mishandeld en beroofd in Heilooërbos

'Extreem veel geweld'
Volgens Frans gebruikten de overvallers extreem veel geweld. Omdat hij denkt te weten om wie het gaat, heeft hij posters opgehangen. "Deze twee gekken moeten zo snel mogelijk van de straat geplukt worden voor zij dit ook nog andere kinderen aan kunnen doen. Daarom vraag ik iedereen zijn hulp om uit te kijken naar deze twee gekken."

Verder schrijft hij: "Mocht u deze gasten ergens hebben gezien of weten wat hun verblijfplaats is, meld dit dan. Want het zou zomaar kunnen dat andere kinderen het volgende slachtoffer zijn. En geloof me, als je ziet hoe deze 5 jongens toegetakeld zijn en wat zij mee hebben gemaakt...dat wens je je ernstigste vijand nog niet toe."

Signalement
Dat het inderdaad gaat om de twee verdachten die op de poster te zien zijn, is nog niet bevestigd door de politie. Een woordvoerder laat weten dat het onderzoek in volle gang is en komt graag in contact met getuigen die de daders hebben zien rijden. Beide mannen zijn tussen de 22 en 27 jaar oud. Eén van hen is blank, de ander lichtgetint.

De scooters die ze hebben gestolen zijn allebei van het merk Piaggio, type Zip. Eén van de scooters is zwart en rood, de andere is mat blauw. Wie de verdachten heeft zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.