Ga naar Content
Noord-Holland

Winkelcentrum Oostermeent Huizen opnieuw geteisterd door inbrekers

14 mei 2016, 12.34 uur · Aangepast 14 mei 2016, 16.16 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HUIZEN Een winkel en een restaurant in winkelcentrum Oostermeent in Huizen zijn vannacht het doelwit geweest van inbrekers. Zowel bij de Sushi Expert en de Kruidvat gingen ramen aan diggelen.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan NH. Rond 3.00 uur werd het raam van de voordeur van sushirestaurant Sushi Expert ingegooid. "Vermoedelijk zijn er twee personen binnen geweest", aldus de woordvoerder. "Maar het is nog niet duidelijk of er iets is meegenomen."

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al gevlucht. Van hen is alleen bekend dat ze donkere kleding droegen en waarschijnlijk zijn gevlucht in de richting van Scholengemeenschap HuizerMaat. 

'Blijft maar doorgaan'
De inbraak bleef bij omwonenden niet opopgemerkt. "Weer wakker geschrokken van een ingegooid raam", twitterde een vrouw die naast het winkelcentrum woont. "Dit keer om 3.05 uur bij Sushi Expert in Winkelcentrum Oostermeent. Het blijft maar doorgaan."

Rond 5.00 uur wordt er opnieuw toegeslagen. Eén of meerdere daders forceren een raam van de Kruidvat, dringen binnen en nemen parfum mee. "Ook rond 5.15 uur weer een inbraak bij Kruidvat Oostermeent. Dat was een kort nachtje slaap", twitterde de vrouw die eerder in de nacht al verslag deed van de eerste inbraak.

Lees ook: Winkelcentrum Huizen al jarenlang doelwit vandalisme

De bedrijfsleidster van het filiaal van de Kruidvat bevestigt dat er is ingebroken in de winkel, maar doet verder geen mededelingen. De winkel is vaker het doelwit van criminelen. Zo werd de zaak vorig jaar september overvallen door een gewapende man. Eerder deze week hield de politie een 16-jarige jongen aan voor die overval. Restaurant Sushi Expert is niet bereikbaar voor commentaar. 

Lees ook: 16-jarige jongen aangehouden voor twee overvallen Huizen

Ook voor veel andere eigenaren van winkels in het winkelcentrum vormen vandalen en inbrekers een ware plaag. Zo werd de glazen pui van juwelier Caré begin dit jaar twee keer opgeblazen met zwaar vuurwerk. Een snackbar in het winkelcentrum kreeg in november vorig jaar twee overvallers op bezoek. De mannen sloegen zonder buit op de vlucht. 

Weer wakker geschrokken van een ingegooid raam.Dit keer om 03:05 uur bij Sushi Expert in winkelcentrum Oostermeent.Het blijft maar doorgaan.

— Ellen Teeuwissen (@ellenteeuw) May 14, 2016

Ook rond 05:15 uur weer een inbraak bij Kruidvat Oostermeent. Dat was een kort nachtje slaap, 1 vernieling en 1 inbraak in 1 nacht.

— Ellen Teeuwissen (@ellenteeuw) 14 mei 2016