Bodybuilder Raymond Simon: "Ik kijk stiekem nog steeds niet naar het publiek als ik op het podium sta"

HOORN Raymond Simon schitterde vorige maand op het Wimbledon van het bodybuilden: Mr. Olympia. Het toernooi, die in het verleden door onder andere Arnold Schwarzenegger werd gewonnen, is veruit het grootste toernooi ter wereld. "Daar ben je echt een superster."

Inmiddels is de wereldkampioen van 2012 weer in Nederland om te trainen voor zijn volgende avontuur. "Dat is een wedstrijd van Franco Columbu, een voormalig bodybuilder. Dat is een groot evenement met een expo erbij", aldus Simon. Over zijn kansen op dat toernooi blijft hij bescheiden. "Dat blijft altijd een verrassing. Over een week ben ik in topvorm, dus dan kan ik knallen."

Ondanks de ervaring van de bodybuilder, blijft hij bescheiden op het podium. "Ik kijk eigenlijk nog steeds in het licht en niet naar het publiek. Ik ben bang dat ik in de stress raak wanneer ik zie dat de jury niet naar mij kijkt", legt Simon uit. De trainingspartners van Simon weten wel te vertellen hoe het gaat aflopen. "Ik heb hem al een paar maanden niet meer gezien en verbaas me gewoon over hoe goed zijn spieren er nu uitzien!"

Deel dit artikel:

Recent nieuws