Ga naar Content
Noord-Holland

OM: Holleeder plande aanslagen op zussen en Peter R. de Vries

10 mei 2016, 12.32 uur · Aangepast 10 mei 2016, 12.59 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM (AT5) Willem Holleeder zou vanuit zijn cel moordaanslagen hebben beraamd op zijn zussen en Peter R. de Vries. Zijn zussen verklaarden uitgebreid over Holleeder en kregen daarbij hulp en advies van Peter R. De Vries.

Het Openbaar Ministerie stelt vanochtend dat Holleeder in Extra Beveiligde Instelling in Vught een groep wist te vormen met twee mannen. Deze twee zijn leden van de No Limit Soldiers, een beruchte bende op Curaçao.

Aangehouden in zijn cel
Volgens De Telegraaf zou Holleeder opdracht hebben gegeven om zijn zus Astrid als eerste uit de weg te ruimen. "Zij moet eerst, zij is de belangrijkste." Holleeder is op 11 april aangehouden in zijn cel voor het beramen van deze aanslagen.

"Wij zijn scherp op handelingen of signalen die erop zouden kunnen wijzen dat getuigen van het leven zouden worden beroofd. Wij achten de uitgesproken angst van zus Astrid, dat getuigen iets zou overkomen, helaas niet ondenkbaar", zei de aanklager vanochtend.

Willem Holleeders zussen Sonja en Astrid en zijn ex Sandra hebben in 2013 stiekem belastende verklaringen tegen hun broer en ex-geliefde afgelegd.

Lees ook: Emotionele zus Holleeder: Willem heeft "ongezonde bloeddorst'