Noord-Holland

NL
V

Vriendengroep mishandeld en beroofd in Heilooërbos

7 mei 2016, 15.07 uur · Aangepast 7 mei 2016, 16.24 uur · Foto: Google Streetview

HEILOO Vijf bevriende tieners zijn vannacht beroofd en mishandeld toen zij nabij de Kattenberg op een open plek in het Heilooërbos rondhingen.

Rond 4.10 uur zien de jongens twee mannen naderen. Ze bedreigen de vrienden met onder meer een scherp voorwerp en eisen hun geld, smartphones en andere waardevolle bezittingen. Bovendien pakken ze van twee van de jongens ook de scootersleutels af.  De overvallers gebruiken daarbij zoveel geweld dat de jongens verwondingen aan hun gezicht oplopen.  

Zodra de daders voldoende waardevolle bezittingen hebben verzameld, gaan ze er op de twee geroofde scooters vandoor. Ze rijden via het fietspad door het Heilooërbos richting Alkmaar. 

Getuigen
De politie komt graag in contact met getuigen die de daders hebben zien rijden. Beide mannen zijn tussen de 22 en 27 jaar oud. Eén van hen is blank, de ander lichtgetint. 

De scooters die ze hebben gestolen zijn allebei van het merk Piaggio, type Zip. Eén van de scooters is zwart en rood, de andere is mat blauw. Wie de verdachten heeft zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. 

Portemonnee
Vanochtend troffen agenten de portemonnee van één van de slachtoffers aan in de brievenbus van het Alkmaarse politiebureau. Ook degene die de portemonnee daar heeft afgeleverd, wordt verzocht zich te melden.