Ga naar Content
Noord-Holland

Alleenstaande moeder start crowdfunding actie voor operatie poes Lana

4 mei 2016, 16.03 uur · Aangepast 4 mei 2016, 16.23 uur
Door: · Foto: Help Lana weer lopen

HAARLEM Het was een klein drama voor alleenstaande moeder Gabrielle. Haar 3-jarige poes Lana blesseerde zichzelf bij het krabben aan de krabpaal en beschadigde haar knie dusdanig dat ze zo snel mogelijk een operatie moest ondergaan. Kosten: 950 euro. Geld dat voor Gabrielle als alleenstaande moeder moeilijk op te brengen is.

"Ik zag dat Lana mank liep en heb een paar dagen afgewacht, maar het werd niet beter", zegt Gabrielle tegen NH. "Toen ben ik naar de dierenarts gegaan en bleek dat Lana een patella luxatie aan haar linkerknie had, dat is een losse knieschijf. Ze moest hieraan worden geopereerd"

Dure operatie
Het blijkt een dure operatie, maar Lana blijkt nog een extra probleem te hebben. Uit röntgenfoto's blijkt dat ze haar linker heupkom mist. Dit is een aangeboren afwijking en heeft waarschijnlijk de losse knieschijf veroorzaakt.

"Dat was een enorme schok voor me", zegt Gabrielle. "Tijdens de operatie is er gelijk wat aan gedaan, maar binnenkort zal ze nu ook nog een operatie nodig hebben aan haar rechterknie, omdat ze door haar heupprobleem altijd verkeerd heeft gelopen. Dit brengt weer extra kosten met zich mee en Lara zal veel langer moeten revalideren."

Crowdfunding
De totale kosten die Gabrielle aan de specialist moet betalen komen nu uit op 1.650 euro; 950 euro voor de eerste operatie en 700 euro voor de operatie die nog moet komen. Om dit geld bij elkaar te verzamelen doet Gabrielle een oproep voor donaties via Dream or DonateOok heeft ze een Facebookpagina gemaakt waarop de progressie van Lana kan worden gevolgd. 

Gabrielle heeft via haar donatiesite inmiddels al 700 euro opgehaald, bijna de helft van het nagestreefde bedrag. "Het is echt heel snel gegaan en ik ben echt heel blij met alle lieve berichtjes die we krijgen. Het allerbelangrijkste is nu dat Lana wordt geholpen en dat ze als alles voorbij is weer zonder pijn kan lopen en spelen. Het is echt een heel lief beestje en ze verdient het."