Ga naar Content
Noord-Holland

Daan gaat voor langste triatlon ooit: "Vrouwen hebben drang kinderen te baren, ik heb dat met sporten"

2 mei 2016, 23.39 uur · Aangepast 3 mei 2016, 00.01 uur
Door: · Foto: Screenshot YouTube

HEEMSKERK De 27-jarige Daan Glorie uit Heemskerk mag gerust een sportfanaat genoemd worden. In 2011 haalde hij al een record door 24 uur achter elkaar te zwemmen, nu wil hij opnieuw een record vestigen door 24 uur lang hard te lopen. En uiteindelijk wil hij zelfs de langste triatlon ooit in Nederland gaan doen.

Daan vertelt zijn opmerkelijke plan in NH Spitstijd. "Ik heb 24 uur zwemmen meegemaakt, het lijkt me onwijs gaaf als je 24 uur hardlopen ook op je naam hebt staan", klinkt het. "Vooral om te kijken wat het doet met je lichaam en hoe je dat kunt vergelijken met 24 uur zwemmen."

De Heemskerker is momenteel in training voor zijn eerste 'ultrarun': een hardlooptocht van liefst 50 kilometer in Gieten. "Ik heb twee keer de marathon gedaan, het is een enorm gave uitdaging om het ook wat langer te proberen."

Lees ook: Record '24 uur zwemmen' voor Daan Glorie

Het uiteindelijke doel van de sportgekke Daan is om in 2020 de langste triatlon ooit in Nederland te volbrengen. "Ik wil eerst het IJsselmeer overzwemmen, dat is zo'n 22 kilometer. Dan pak ik in Medemblik de fiets en fiets ik naar Maastricht, dat is uit mijn hoofd 270 kilometer. En dan nog een marathon lopen, van 42 kilometer."

Op de vraag wat Daan in vredesnaam bezielt, is hij duidelijk. "Dat zit in het bloed. Vrouwen hebben de drang om kinderen te baren of te gaan shoppen, ik heb dat met sporten. Sporten is net zo verslavend als seks."

Beluister hier het hele interview met Daan.