Ga naar Content
Sport

Het leven na Telstar van Anthony Correia

30 april 2016, 12.40 uur · Aangepast 30 april 2016, 13.05 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

VELSEN-ZUID Anthony Correia heeft genoten van zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal, vertelde hij op de radio aan Leo Driessen in NH Sportcafé. Na vijftien seizoenen bij Telstar nam hij afscheid met 1-0 winst op Helmond Sport.

"Ik liep met mijn zoontjes het veld op", zei Correia. "Ze hebben me nog nooit zien spelen, want normaal liggen ze om 20.00 uur op bed, dus dat was heel speciaal. Ik heb echt maximaal genoten. Het was prachtig met zo'n groot spandoek voor mij op de tribune. Het is ook mooi geweest zo. Begin vorig jaar heb ik een zware knieblessure opgelopen in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op De Toekomst. Ik heb nog altijd snel vocht in die knie."

Correia verliet het veld in de 63e minuut. "In de 62e had ik al kramp, maar het moest per se in de 63e minuut, want in 1963 werd Telstar opgericht."

Leven na Telstar
Correia gaat niet stilzitten nu hij is gestopt. Hij heeft al een part-time baan, terwijl hij de trainerscursus TC1 gaat volgen, waarmee hij assistent in het betaalde voetbal kan worden of in het amateurvoetbal kan werken. Ook blijft hij twee dagen in de week te zien bij Telstar, waar hij stage gaat lopen. En hij traint een team bij VV IJmuiden. Wie weet zien we hem ooit terug als trainer van Telstar.

Lees ook: Anthony Correia neemt afscheid met een overwinning [met reacties]