Ga naar Content

Moeder Yasmine M.: weet niet wat ik in haar situatie gedaan zou hebben

ALKMAAR Madeleine van der Meel, moeder van Yasmine M., is blij dat ze haar dochter voor het eerst na een half jaar tijd weer heeft kunnen zien. Ook zegt ze dat ze niet weet wat ze zelf gedaan zou hebben, als ze in de voeten van haar dochter had gestaan. "Als je niet weet van wie je zwanger bent... Ik weet het niet."

Dat zegt Madeleine voor de camera van NH. Ze hoorde het Openbaar Ministerie vandaag vier jaar cel eisen tegen haar dochter. Ook wil het OM dat Yasmine zich in de toekomst verplicht laat behandelen en controleren op eventueel nieuwe zwangerschappen.

Lees ook: Yasmine M. wist niet dat ze zwanger was: "Ik moest naar de wc en ineens lag de baby daar"

Ondanks dat Madeleine blij was haar dochter weer even te zien, was het een vreemde dag voor haar Ze begrijpt nog steeds niet wat Yasmine bezielde en twijfelt aan haar verklaringen. Yasmine zei vandaag in de rechtszaal onder meer zich weinig te kunnen herinneren van die tijd.

"Ik geloof niet, als moeder zijnde, dat ze niet meer weet wat er gebeurd is. Als je weet hoe je een kindje moet verpakken, ben je daar met je volle hoofd bij." Madeleine snapt niet waarom Yasmine het gedaan heeft, maar heeft wel zo haar eigen gedachten erover.

Lees ook: "Als je een kindje met een laken en ducttape in een zak stopt, weet je heel goed wat je doet"

"Ik heb van vriendinnen gehoord dat ze meerdere relaties had, ook in deze relatie. Dat heb ik ook tegen de politie verteld. Als je dan zwanger bent en je weet niet van wie je zwanger bent... Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan. Ik weet het niet", besluit ze.

Lees ook: Moeder Yasmine M. spreekt: "Mijn hart was groot genoeg om voor deze meisjes te zorgen"

Foto: NH Nieuws