Ga naar Content
Noord-Holland

Dronken Edamse kroegbaas legt functie als raadslid neer

28 april 2016, 14.50 uur · Aangepast 28 april 2016, 15.38 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

EDAM-VOLENDAM Jean-Paul Pronk legt zijn functie neer zolang het onderzoek naar zijn vermeende dronken autoritje loopt. Dat laat hij weten aan NH. De Edamse kroegbaas werd onlangs aangehouden door de politie met een veel te hoog promillage. Het raadslid ontkent en houdt vol dat zijn dochter die avond de auto bestuurde.

"Krijg je een Edammer erbij gebeurt er zoiets", verzucht Hans Carbaat, voorzitter van Zeevangs Belang, die dit de eerste smet vindt op de oude Zeevangse partij.   

Lees ook: Dronken raadslid Edam-Volendam op de vlucht voor politie

Jean-Paul Pronk hielp Zeevangs Belang in november aan een extra zetel en werd door voorkeursstemmen raadslid. Pronk verwacht een dezer dagen uitslag van het onderzoek dat naar hem loopt. Hij is ervan overtuigd dat hij onschuldig is. "Maar gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken."

Lees ook: Edamse kroegbaas helpt Zeevangs Belang aan extra zetel

Hans Carbaat vindt het een bijzonder treurig verhaal, maar steunt Jean-Paul Pronk. Als blijkt dat hij schuldig is vindt hij wel dat Pronk moet opstappen. Pronk laat weten dat hij sowieso overweegt om te stoppen omdat hij geen scheve gezichten in de raad en de dorpen wil.