Ga naar Content
Noord-Holland

Vrouw (19) binnen één minuut twee keer beboet voor onverzekerd en rijbewijsloos rijden

24 april 2016, 23.07 uur · Aangepast 25 april 2016, 10.06 uur
Door: · Foto: ANP/Lex van Lieshout

ZAANDAM De nicotinebehoefte van een 19-jarige Amsterdamse vrouw is haar vannacht duur komen te staan. Omdat ze ook nog eens hardleers bleek, was ze heel snel honderden euro's armer.

Agenten die vannacht op de Thorbeckeweg in Zaandam een onverzekerde auto zagen rijden, besloten de bestuurder een stopteken te geven. Toen de agenten haar met dat feit confronteerden en om haar rijbewijs vroegen, bleek er nog meer niet in de haak: ze had geen rijbewijs, schrijft de politie Zaanstreek op Facebook

Niet-rokende agenten
Gevraagd naar de reden van haar gedrag, verklaarde de vrouw sigaretten nodig te hebben. De niet-rokende agenten hadden geen begrip voor die argumenten en slingerden de vrouw tweemaal op de bon: éénmaal voor onverzekerd rijden en eenmaal voor rijden zonder rijbewijs.  

Veel indruk maakte dat niet. Direct nadat de vrouw de bekeuringen in ontvangst had genomen, stapte ze weer in de auto en reed verder. Dat had ze beter niet kunnen doen. Want toen de agenten haar opnieuw over de Thorbeckeweg zagen rijden, besloten ze haar opnieuw een stopteken te geven, aan te houden en mee te nemen naar het bureau in Zaandijk.  

'Meer dan duizend euro'
Nadat ze op het bureau was verhoord, kreeg ze opnieuw twee bekeuringen voor dezelfde feiten. "Het totaalbedrag zal mogelijk op meer dan duizend euro uit komen", schrijft de politie. "Daarbij leert de ervaring dat haar een gevangenisstraf boven het hoofd hangt omdat zij voor de derde keer binnen korte tijd betrapt was op het rijden zonder rijbewijs." 

De vrouw is vanaf het politiebureau met een taxi vertrokken. "Of ze nog sigaretten heeft gehaald, is onbekend", besluit de politie.