Ga naar Content

Haarlemse ijssalon Garrone weer open: "Ik hoor ons moeder aanwijzingen geven"

Haarlemmers konden vandaag voor het eerst weer een ijsje halen bij hun geliefde ijssalon Garrone. Eigenaresse Beate Garrone (67) werd eerder dit jaar getroffen door een hersenbloeding en ligt nog steeds in coma. Toch openden haar drie zoons vandaag de deuren.

Eigenlijk zou de zaak in maart al opengaan. Maar om bij hun moeder te kunnen zijn, besloten de broers de ijssalon dicht te houden. Nu Beate terechtkan in een speciale kliniek voor comapatiënten in Duitsland, hebben de zonen weer tijd voor het ijs. "Als moeder had gehoord dat we dicht waren, was ze furieus geworden", vertelt Oleandro.

Lees ook: Familie Haarlemse ijsmaakster Beate Garrone overdonderd door steunbetuigingen

IJsgeheimen
Vanaf het eerste moment dat de ijssalon weer open is, staan de Haarlemmers in de rij. Gelukkig heeft Beate haar drie zonen haar ijsgeheimen goed geleerd. "Dat staat nergens geschreven, dat is er echt ingedreund."

Ondanks de afwezigheid van hun moeder, voelt het voor de zoons alsof ze erbij is.  "Als we het ijs bereiden dan hoor ik mijn moeder spreken: 'deze lepel, deze hoeveelheid, enzovoort', je hoort echt haar stem aanwijzingen geven."

Foto: NH Nieuws / Geja Sikma