Ga naar Content

Purmerenders protesteren tegen bouwplannen Beusebos: "Door tot het gaatje"

PURMEREND Zo'n honderd bezorgde burgers hebben vanavond in Purmerend geprotesteerd tegen de komst van onder meer een hotel en congrescentrum in het Beusebos.

In de kom van de A7 moeten hotels, een overdekt pretpark, sportfaciliteiten en een congrescentrum komen. En dat betekent dat er veel bomen gekapt moeten worden. Het gemeentebestuur wil van de plek 'het visitekaartje van Purmerend' maken.

Lees ook: Tienjarig jongetje spreekt zich in raadszaal uit tegen nieuwbouwplannen Beusebos

De demonstranten liepen in een stoet van het Beusebos naar het gemeentehuis van Purmerend, waar ze om 20.00 uur aanschoven bij de raadsvergadering. "Het Beusebos betekent veel natuur voor de dieren, een barricade voor de snelweg en 8.000 bomen", aldus een deelneemster. 

"We gaan de gemeente wakker schudden", vertelde Erik Kooijman, voorzitter van de stichting Vrienden van het Beusebos, aan NH. "We zijn niet zomaar een groep mensen dat hier zomaar wat roept. Een groot deel van de bevolking is tegen deze plannen."

Banen
Ondanks het protest werd besloten om toch met de plannen door te gaan. "We richten ons op de banen die hiermee worden geschept", aldus wethouder Krieger (VVD). Dat was niet waar de vrienden van het Beusebos voor kwamen. "Dit is zeker niet het einde van de strijd. Zolang we het nog kunnen betalen, gaan we door tot het gaatje", reageert Kooijman.