Ga naar Content

Levensgevaarlijk: hoverboard ontploft en verwondt vrouw in woonkamer

KROMMENIE Een hoverboard dat ontploft is in de armen van de eigenaresse heeft voor veel persoonlijke en materiële schade gezorgd in Krommenie.

Het speeltje stond bijna een uur in de oplader toen het mis ging. "Ik hoorde een knal en zag dat het ding uit elkaar geploft was. Ik wilde hem oppakken en naar de tuin brengen, maar het ding ontplofte in mijn hand en er kwam een enorme steekvlam uit. Toen ik hem vervolgens liet vallen ontplofte hij nog een paar keer. Heel erg eng", aldus eigenaresse Debby Broers.

Lees ook: Politie is hoverboardterreur spuugzat: "Ze zijn irritant en gevaarlijk"

Broers kwam niet ongeschonden uit het ongeluk. Ze heeft haar arm tweedegraads verbrand en heeft koolmonoxide binnengekregen. "En dan heb ik nog mazzel gehad, want mijn haar was verschroeid dus er hadden net zo goed brandwonden in mijn gezicht kunnen zitten. Het is levensgevaarlijk."

Ook de woonkamer van de 40-jarige inwoner van Krommenie heeft flink veel schade opgelopen. De eettafel van het gezin stond in brand en de muren en het plafond hebben roetschade opgelopen. Het ontplofte hoverboard was eigenlijk eigendom van Debby's 8-jarige dochter. "Ik dank god op mijn blote knieën dat mijn kindje het ding niet oppakte. Dat had ik mezelf nooit vergeven."

Goedkope modellen gevaarlijk
Techexpert Merijn Doggen van Bright raadt mensen die twijfelen over de aanschaf van een hoverboard aan om niet te veel op de centen te letten. Duurdere modellen zijn volgens hem een stuk veiliger. "Geef liever iets meer geld uit, dan heb je meer zekerheid over de veiligheid van het product."

Het hoverboard, een soort mini-segway zonder stuur, is op de openbare weg verboden. Er mag dus nergens in het openbaar mee gereden worden, ook niet op de stoep. In het verleden zijn er al eerder incidenten geweest waarbij het speelgoed in brand vloog.

Foto: NH Nieuws / Emmelie Valkenburg