Ga naar Content
Noord-Holland

Bewakingsbeelden verkrachting Amstelpark vrijgegeven

18 april 2016, 21.12 uur · Aangepast 18 april 2016, 23.08 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM (AT5) Vijf verkrachtingen in relatief korte tijd, het baart de politie Amsterdam grote zorgen. Drie daarvan lijken met een arrestatie te zijn opgelost, in twee andere zaken is de politie nog op zoek naar de dader.

In het onderzoek naar een zaak van half maart, worden er deze week bewakingsbeelden vrijgegeven. Het gaat om een zeer gewelddadige verkrachtingszaak bij De Borcht, ten zuiden van het Amstelpark. Een jonge vrouw raakte in de nacht van 17 op 18 maart ernstig gewond nadat ze werd belaagd en de bosjes werd ingetrokken. Ze brak daarbij haar oogkas en kreeg ook een hersenbloeding.

Lees ook: Waarschuwing na brute verkrachting: "Fiets alleen in groepjes terug"

In verschillende opsporingsprogramma's, waaronder Bureau NH, worden beelden getoond van getuigen die mogelijk meer weten en foto's van de opvallende handschoenen die de dader droeg. Twee weken geleden werden ook al beelden getoond van een man die verantwoordelijk werd gehouden voor drie verkrachtingen. Hij is inmiddels aangehouden.

Lees ook: Man met bivakmuts misbruikt vrouw in Amsterdam-Noord

De politie zoekt ook nog getuigen van het zedenmisdrijf afgelopen zaterdagochtend op de straat Benedenlangs in Amsterdam-Noord. Daar zijn nog geen tips over binnengekomen.