Ga naar Content
Noord-Holland

Dronken raadslid Edam-Volendam op de vlucht voor politie

18 april 2016, 15.22 uur · Aangepast 18 april 2016, 15.48 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

EDAM Edammer Jean-Paul Pronk, bekend van zijn werk als raadslid en kroegbaas, is vorige week opgepakt voor rijden onder invloed. Dat gebeurde na een achtervolging door de politie.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Volgens de krant reed hij in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats Edam toen de beschonken Pronk een politiewagen zag. Hij deed daarop snel de lichten van zijn auto uit en reed met hoge snelheid weg.

Lees ook: Edamse kroegbaas helpt Zeevangs Belang aan extra zetel

Een paar straten verderop werd de man die in november met voorkeursstemmen in de gemeenteraad werd gekozen, aan de kant van de kant van de weg gezet. Vervolgens blies hij veel meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol. Pronk heeft een bekeuring gekregen.

Zelf heeft hij een heel andere lezing van het verhaal naar buiten gebracht. Op zijn Facebookpagina schreef hij dat zijn 18-jarige dochter achter het stuur zat en dat hij als bijrijder moest blazen. Dat bericht is inmiddels verwijderd van de pagina van de man die vooral bekend is van zijn werk in Thomas Café in Edam.