Start van hoofdcontent

ZWANENBURG

nl

Zwanenburg treurt om 134 verloren banen bij Ahrend: "Het is een drama"

17 april 2016, 17.57 uur · Foto: NH Nieuws

ZWANENBURG In Zwanenburg is bedroefd gereageerd op de sluiting van de Ahrend-fabriek. Het dorp verliest hiermee 134 banen.

"Het is een drama dat ze vertrekken", zegt Paul Kok van de ondernemersvereniging in Zwanenburg. "Het is een belangrijk bedrijf in ons dorp en we missen straks een lid in onze vereniging." De kantoormeubelfabrikant schrapt vanwege de 'overcapaciteit' in totaal 89 arbeidsplaatsen, allemaal bij de vestiging aan de Domineeslaan.

Lees ook: Opnieuw reorganisatie bij Blokker: 390 banen geschrapt

Een deel van de werknemers verhuist wellicht naar andere Ahrend-vestigingen. In het Noord-Brabantse Sint-Oedenrode worden vijfendertig arbeidsplaatsen gecreëerd en in het Gelderse Culemborg tien. De sluiting van de fabriek zal naar verwachting een jaar in beslag nemen.

Verpaupering
De ondernemersvereniging vreest dat het grote terrein, dat nu goed onderhouden is, zal verpauperen. "Wat komt er voor in de plaats? Wat voor een invulling gaat het krijgen", vraagt voorzitter Paul Kok zich af. "Het is nu een mooi terrein met gras, sloten en een eigen tennisveld. We zijn bang dat het verpaupert."

Foto: NH Nieuws