Ga naar Content
Noord-Holland

NH Peilt: Maaltijdbezorging groeit als kool. Wat is jouw favoriet?

13 april 2016, 12.00 uur · Aangepast 13 april 2016, 12.43 uur
Door: · Foto:

NH PEILT Het zijn gouden tijden voor pizzabezorgers en shoarmakoeriers. Steeds meer mensen laten eten thuisbezorgen. Vooral jonge mannen zijn er dol op.

Dik 300 miljoen maaltijden
Het bezorgen van maaltijden zit in de lift, blijkt uit cijfers van het economisch bureau van ABN AMRO. Dit jaar worden naar verwachting 315 miljoen warme maaltijden afgeleverd.

Geen zin om te koken
Het zijn volgens de bank voornamelijk mannen en jongeren die eten bestellen, omdat ze geen zin hebben om te koken. De meeste maaltijden worden besteld via internet.

Niet alleen thuis
Het afleveren gebeurt niet alleen bij mensen thuis, maar ook steeds vaker op het werk, in hotels en als picknick in een park.

Gezonde maaltijden
Er zijn op maaltijdbezorgsites ook wel gezonde etenswaren te vinden, maar vooral pizza's en snacks zijn populair. Ook Chinees eten laten we vaak thuisbezorgen.

Wat doe jij?
Sta jij iedere avond in de keuken of laat je ook wel eens een maaltijd bezorgen? Welke bezorgmaaltijd is jouw favoriet? We horen het graag!

NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]