Ga naar Content
Noord-Holland

Delen Schiphol uren afgesloten, meerdere mensen aangehouden

12 april 2016, 23.57 uur · Aangepast 13 april 2016, 04.24 uur
Door: · Foto: Robin Antonisse

SCHIPHOL De luchthaven Schiphol is vannacht urenlang deels afgesloten geweest. Dat gebeurde na de melding van een 'verdachte situatie', laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan NH weten.

Er werden meerdere arrestaties verricht. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de bagage van een van de opgepakte personen onderzocht en geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Deze persoon werd aangehouden voor Schiphol Plaza.

Volgens ooggetuigen werd de verdachte met groot machtsvertoon door de marechaussee gearresteerd en afgevoerd. Delen van Schiphol werden lange tijd afgezet waardoor passagiers enkele uren vast kwamen te zitten op de luchthaven. Zwaarbewapende marechaussees patrouilleerden in het gebied.

Lees ook: Passagiers uren vast op Schiphol: "We kunnen niet naar buiten, alles is afgezet"

Later op de avond hield de Koninklijke Marechaussee nog twee mensen aan. Ook werd een geparkeerde auto met Belgisch kenteken doorzocht door speurhonden. Nadat het onderzoek van de EOD voltooid was, om kwart voor twee 's nachts, gaf de marechaussee het gebied weer vrij.

Door de afzetting kunnen bussen de voorkant van de luchthaven niet bereiken. De haltes Airport, Skyport, P12 en Havenmeester vervallen, meldt Connexxion.

Some sort of Security threat is going on At Amsterdam Schiphol airport now... pic.twitter.com/aG3lpj2wa0

— Tony Fonderson (@TonyFonderson) 12 april 2016

Police roadblock outside #Amsterdam Airport #Schiphol building

pic.twitter.com/DXttiP85b8

— roeland roovers (@r0eland) April 12, 2016