Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Robby Valentine uit Bovenkarspel groot in Japan: "Daar voelde ik me voor het eerst een rockster"

12 april 2016, 18.10 uur · Aangepast 12 april 2016, 18.50 uur

BOVENKARSPEL Misschien komt zijn naam je bekend voor: Robby Valentine. In de jaren '90 had hij in een grote hit met het nummer 'Over And Over Again'. Daarna werd het stil rondom de zanger.

Toch is Valentine nooit gestopt met muziek maken. Onlangs bracht de muzikant uit Bovenkarspel een nieuwe plaat uit getiteld Bizarro World. Helemaal zelf gemaakt in zijn eigen huisstudio. "Ik ben er heel trots op. Ik heb alles zelf gedaan." 

Frustratie
De zanger vertelt dat hij het moeilijk vond toen zijn popsterstatus in de jaren '90 tot een einde kwam. "Ik heb me heel lang daar gefrustreerd over gevoeld. Het begon echt helemaal zoals ik het me voorstelde en ik had graag gezien dat dat herhaald zou worden. Vooral aan het begin toen het nummer continue op de radio was, was het net alsof je elke dag jarig bent."

Feest
Het grote succes in Nederland bleef uit na zijn grote hit, maar in Japan is Robby een echte ster. "Het is echt een feest om daar te spelen. De fans leren daar voor het concert alle teksten uit hun hoofd en dan is het woordelijk alles meeschreeuwen. De eerste keer dat ik in Japan was voelde ik me voor het eerst een rockster."

Bekijk hieronder een interview met Valentine van de makers van NH Cultuur.
abc5media_video_0