Ga naar Content
Sport

Jan Blokhuijsen moet weer op zoek naar een nieuwe ploeg

12 april 2016, 16.25 uur · Aangepast 12 april 2016, 17.26 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erik Pasman

HEERENVEEN Jan Blokhuijsen moet weer op zoek naar een nieuwe ploeg. Team Stressless van Bart Veldkamp wordt opgeheven, omdat hij geen nieuwe sponsor kan vinden voor zijn internationale schaatsploeg.

Het Noorse meubelbedrijf maakte eind januari bekend na het seizoen te stoppen. De oud-schaatser uit Den Haag was er toen nog van overtuigd dat hij met een nieuwe hoofdsponsor kon verdergaan met zijn ploeg, die hij in 2013 had opgericht. "We zijn in gesprek geweest met meerdere bedrijven, maar we hebben helaas geen opvolger gevonden", zei Veldkamp dinsdag. "Nu nog verder zoeken naar een sponsor is geen optie."

Veldkamp heeft zijn schaatsers Jan Blokhuijsen, Manon Kamminga, Bart Swings uit België, de Amerikanen Joey Mantia en Brittany Bowe en de Australische sprinter Daniel Greig laten weten dat ze op zoek mogen naar een nieuwe ploeg. "De schaatsers beginnen met hun tweejarige voorbereiding naar de Olympische Spelen toe en hierin hebben ze zekerheid nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ze snel onderdak zullen vinden", aldus Veldkamp, die eerst begon als trainer van Swings en zijn ploeg daarna uitbouwde tot een internationaal gezelschap.

Jan Blokhuijsen was juist onder Bart Veldkamp weer helemaal opgekrabbeld. Na een dramatisch seizoen bij team Corendon, met een knallende ruzie met trainer Jan van Veen, werd de schaatser uit Zuid-Schawoude het afgelopen seizoen Nederlands kampioen allround, won hij brons bij het EK en WK allround en goud met de achtervolgingsploeg bij het WK-afstanden.

Naast het definitieve afscheid van Team Stressless keren komend schaatsseizoen nog twee ploegen niet onder de oude naam terug op de langebaan. Ook Team Corendon en Team Continu stoppen in de huidige samenstelling en met de huidige geldschieters. De stafleden van beide ploegen hopen op een doorstart met andere sponsors. Het bedrijf Continu wil mogelijk als co-sponsor nog wel doorgaan in het schaatsen.