Ga naar Content
Noord-Holland

Oplichter runt dierenwinkel: 'Gooi die reptielen maar in de vuilnisbak'

12 april 2016, 14.50 uur · Aangepast 12 april 2016, 16.35 uur
Door: · Foto: Opgelicht?! - AVORTROS

HAARLEM Het AVROTROS-programma Opgelicht?! besteedt vanavond aandacht aan de Haarlemse rijschoolhouder Melvin, die als eigenaar van meerdere ondernemingen talloze klanten, leveranciers en personeelsleden zou hebben gedupeerd.

Eén van de gedupeerden die in de uitzending van vanavond aan het woord komt, is de 21-jarige Maxime van Wooning uit Haarlem. Begin 2015 gaat ze vol goede moed aan de slag in De Haans aquarium- en terrariumwinkel in Vijfhuizen. Hoewel haar baas bijna nooit in de winkel is, leert ze hem kennen als een 'gezellige vent'. "We zijn zelfs nog met hem naar het casino en de kamasutrabeurs geweest", vertelt ze aan NH.

Na een tijdje begint het haar op te vallen dat Melvin nauwelijks in zijn winkel aanwezig is. "En hij kwam continu zijn afspraken niet na." Steeds vaker krijgt ze telefoontjes van boze leveranciers en klanten, die of op hun geld, of op hun terrarium zitten te wachten.  

Oververhitte baardagamen
Op een warme lentedag ontdekt Maxime dat Melvin bijzonder weinig met reptielen heeft. "Toen ik ontdekte dat een van de drie baardagamen in de winkel door oververhitting was doodgegaan, belde ik hem op. Toen zei hij dat ik 'm maar in de vuilnisbak moest gooien. Hij heeft helemaal niets met dieren." Als meerdere leveranciers hun niet-betaalde leveringen uit de winkel hebben gehaald, sluit Melvin op 16 maart zijn winkel.

"Er zaten ineens andere sloten op de deur", vertelt Maxime. "Maar ik had een contract voor zes maanden." In een kort geding dat ze tegen haar werkgever aanspant, geeft de rechter haar gelijk: Melvin moet haar loon ook de resterende drie maanden doorbetalen: 6.300 euro. Tot nu toe heeft ze nog geen cent gezien.

Volgens Maxime is Melvin zich er van bewust dat hij mensen oplicht, maar gaat hij er willens en wetens mee door. De Haarlemse heeft er weinig vertrouwen in dat Melvin zijn leven na de uitzending van vanavond betert. "Maar ik denk dat het voor Nederland wel een waarschuwing is."

De aflevering van Opgelicht?! is vanavond om 21.25 uur te zien op NPO1