Ga naar Content

"Je zou tegen de sterren willen schreeuwen: Papa ik hou van je"

HILVERSUM Wicky van der Meys rouwt nog iedere dag om de dood van haar vader. Martien wordt in 2002 doodgestoken als hij zijn hondje aan het uitlaten is. Veertien jaar later is de dader nog steeds voortvluchtig. De politie en Martiens dochter hopen nu dat door nieuwe getuigen de moordenaar alsnog wordt gepakt.

De 72-jarige jarige Hilversummer gaat op 30 januari 2002 rond 0.30 uur nog even zijn hondje uitlaten. Op de Admiraal de Ruyterlaan in Hilversum wordt hij uit het niets neergestoken. 

Met zijn laatste krachten strompelt Martien naar zijn huis, hij weet nog net aan te bellen. Door de intercom hoort zijn vrouw Riet een stem die ze niet herkent. Ze hoort vreemde kreten en woorden die ze niet begrijpt. Omdat ze bang is, doet ze niet open. Martien sterft voor zijn eigen voordeur.

Wicky weet dat haar moeder daar in de laatste vier maanden van haar leven nog erg veel last van heeft gehad. "Ik heb je vader op de stoep laten liggen", was het eerste wat zij aan Wicky vertelde toen ze het hoorde.

De dader
In de veertien jaar die volgen, weet de politie de dader niet te pakken. Mogelijk heeft het er mee te maken dat ze er pas in het ziekenhuis achterkwamen dat Martien was neergestoken. Eerder werd vermoed dat hij op een hekje was gevallen. Het bloed op de plek was inmiddels al schoongemaakt.

Lees ook: Aandacht op televisie voor moord in Hilversum

Toch blijft Wicky hoop houden dat de politie de dader alsnog kan pakken. "Elke keer als een van de rechercheurs belt met de vraag of ik kan terugbellen dan is er bij mij wel hoop, dat is logisch. En als ik dan in de kranten of op de radio verneem dat bijvoorbeeld de moordenaar van Marianne Vaatstra gepakt is, dan is er altijd toch hoop dat ook dit bij mijn vaders dader gaat gebeuren."

Een coldcaseteam van de politie heeft de zaak in 2012 heropend. Op camerabeelden die in de VS zijn bewerkt, zou mogelijk de dader te zien zijn. Wie meer weet over de zaak wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 

Bekijk de hele aflevering van Recht uit Noord-Holland vanavond om 18.15 uur op RTV NH.

Foto: NH Nieuws