Ga naar Content

Zijn de huizen in Den Helder in de uitverkoop of zo?

DEN HELDER Overal in Nederland stijgen de huizenprijzen, behalve in Den Helder, zo lijkt het. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars daalde dit voorjaar de prijs van een woning met bijna tien procent. Het lijkt wel alsof de stad uitverkoop houdt.

Het huis van Inge Zijp aan de rand van het centrum van Den Helder staat al jaren te koop. Van de vraagprijs van €219.000 is al flink wat af. Na twee prijsdalingen kost het voormalige winkelpand nu nog 'maar' €189.000. "U vindt het weinig geld, ja, maar wij zitten hier niet in de Randstad hè?" 

Meer
Makelaar Sebastiaan van Keulen bestrijdt dat de woningprijzen dalen omdat er niemand in Den Helder wil wonen. "Er komen weinig mensen van buiten, dat is waar, maar wat nu speelt is dat er minder dure woningen worden verkocht. Daardoor lijkt alsof de prijzen in Den Helder dalen." Helderse makelaars merken juist dat er steeds meer huizen worden verkocht en huizen minder lang te koop staan. 

Den Helder bouwt hard aan de toekomst en hoewel het aantal inwoners steeds verder daalt, ziet de makelaar volop kansen voor de stad en de woningverkoop. De prijzen zijn vergeleken met de Randstad zo laag, dat het wel uitverkoop lijkt in Den Helder. "Voor de prijs van een gemiddelde woning hier, koop je in de binnenstad van Amsterdam nog geen garagebox of parkeerplaats. Dus, kom naar Den Helder."

Geboren
Inge Zijp heeft niets aan mooie praatjes: zij wil haar woning verkopen voordat haar man nog zieker wordt. "Je kunt er geen peil op trekken, maar er hoeft maar één iemand te zijn, hè. De koper is al geboren, zeggen ze altijd."