Ga naar Content

Nog grotere windturbine voor de deur: "Dat dit kan in Nederland, onbegrijpelijk"

NIEUWE NIEDORP Precies tussen twee windturbines in staat het huis van Wim Luiken in Nieuwe Niedorp. Die ene molen achter zijn huis is al enorm en de andere voor zijn huis krijgt binnenkort een 'update'. "Dat dit mag in Nederland is onbegrijpelijk."

Wim Luiken voert een eenzame strijd tegen windturbines in zijn straat. Hij wist van niets en plotseling hoort Luiken dat de windturbine voor zijn huis een sterkere motor krijgt en grotere wieken. "Nog meer geluidsoverlast. Het is alsof het geluid van de wieken bij elkaar komt, waardoor het af en toe klapt dat je bang wordt."

Sandwich
"We zitten hier in een sandwich-situatie. Waar je ook zit in de huis, zowel voor als achter, zie je voortdurend wieken draaien." Om van het geluid af te zijn gaat Luiken met zijn gezin van ellende erop uit.

Klagen
Een gesprek met de overbuurman heeft niets opgeleverd. Ook klagen bij de gemeente heeft niet geholpen. "Ze zijn hier niet eens wezen meten. Ja verderop in het land, maar niet hier op mijn terras. Het is niet normaal."

De gemeente Hollands Kroon laat weten dat de 'nieuwe' windturbine voldoet aan de eisen, maar wil verder geen commentaar geven over kwestie. De betrokken wethouder wil eerst een gesprek met Wim Luiken.

Foto: NH Nieuws