Ga naar Content

Amstelveense man gaat overvaller te lijf met zaklamp: 'Moet je mij maar niet overvallen'

AMSTELVEEN Een Oost-Europese man overviel gisteravond meerdere mensen in Amstelveen op gewelddadige wijze. Een van zijn slachtoffers bleek hij echter verkeerd te hebben uitgekozen: Wim Born. Toen de dief hem en zijn vrouw de dagopbrengst van haar kapperszaak afhandig probeerde te maken werd hij hardhandig aangepakt door de dappere Amstelvener.

Born zat in de auto, geparkeerd naast de geldstortautomaat van ING in het Amstelveens Stadshart, toen hij benaderd werd door een Oost-Europees uitziende man die hem met een priem te lijf wilde gaan. "Hij zei: 'I want your money'. Ik zei: 'dat krijg je niet, maar dan in iets andere bewoordingen uiteraard'", vertelde Born vandaag aan NH. 

Lees ook: Man met 'Oost-Europees uiterlijk' berooft Amstelveners en steelt auto's

De man maakte hierop een stekende beweging. Born twijfelde echter geen moment en pakte een stevige Maglite zaklamp en stapte op de overvaller af. "Hij wilde weer steken maar dat heb ik een beetje afgeweerd." De dief voelde zich zo geïntimideerd door het kordate optreden van de potige Amstelvener dat hij het meteen op een rennen zette. "Hij schrok meer van mij dan ik van hem", zegt Born.

"Moet je mij maar niet proberen te overvallen"
Born zette de achtervolging in maar de overvaller wist te ontkomen. Overigens niet voordat Born de zaklamp met de nodige kracht tegen het hoofd van de overvaller probeerde te slingeren in een poging hem buiten westen te slaan. "Moet je mij maar niet proberen te overvallen", zegt Born. Hij raakte de dief helaas op de borst.

De overvaller bleek alles behalve ongevaarlijk. Later op de avond takelde hij een ander slachtoffer dusdanig toe dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Ook bedreigde de dief twee automobilisten om er vervolgens met hun auto's vandoor te gaan.

Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar de man en roept iedereen die iets gezien heeft op zich te melden. Hij heeft een normaal postuur, is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en heeft donkerbruin golvend haar en een Oost-Europees uiterlijk. Hij droeg een halflange jas tot op de heup en droeg een zwarte rugzak bij zich. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

abc5media_video_0

Met dank aan onze mediapartner RTV Amstelveen.

Foto: KaWijKo Media / Nickelas Kok