Ga naar Content
Noord-Holland

Bekentenis in zaak doodgestoken Sjeddy

4 april 2016, 22.13 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services / eigen foto / NH Nieuws

HAARLEM De 20-jarige Layminda van Z., verdacht van betrokkenheid bij de dood Haarlemmer Sjeddy tijdens afgelopen nieuwjaarsnacht, zou in een telefoongesprek hebben verklaard dat zij de 22-jarige Haarlemmer heeft neergestoken.

Haarlems Dagblad schrijft dat dit vandaag tijdens de pro forma-zitting is gebleken. De 20-jarige vrouw zou in het telefoongesprek, waarvan niet bekend is met wie ze dat voerde, letterlijk hebben gezegd dat ze Sjeddy heeft neergestoken. Die lezing komt overeen met de verklaring van een getuige die beschreef hoe hij in de bewuste nacht een meisje met een jongen had zien vechten. 

Lees ook: Dode en meerdere gewonden bij steekpartij in Haarlem

Tijdens de zitting bleek dat er na een feestje in Layminda's huis zes personen betrokken raakten bij een steekpartij op de Zomerkade. Van de zes betrokkenen raakten er drie gewond, waaronder ook Layminda zelf. Zij werd drie keer in haar been gestoken, twee vrienden van Sjeddy liepen verwondingen aan de buik en het oor op. 

Behalve Layminda staat ook Ricardo L. terecht voor Sjeddy's dood. Zijn rol in het geheel is minder duidelijk. Waar een getuige aanvankelijk had verklaard dat ook hij had gestoken, werd die verklaring later afgezwakt: de getuige zou alleen hebben gezien dat Ricardo een mes in z'n handen had. 

Lees ook: Familie doodgestoken Haarlemmer Sjeddy (22): "Hij overleed na één messteek in z'n hart"

Het OM verdenkt de twee niet alleen van de dood van Sjeddy, maar ook van pogingen om de twee eerder genoemde vrienden van Sjeddy met messteken om te brengen. Toen Sjeddy één van hen probeerde te verdedigen, zou hij de fatale messteek hebben opgelopen, schrijft de krant. 

De zaak wordt op 28 juni vervolgd.