Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Verhoren Holleeder uitgelekt: "Heb geïnvesteerd in drugshandel van Lucas Boom"

3 april 2016, 21.49 uur · Foto: HFV/Michel van Bergen

AMSTERDAM (AT5) Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar het uitlekken van tientallen pagina's van het strafdossier van Willem Holleeder.

In verklaringen zegt Willem Holleeder geld te hebben geïnvesteerd in de drugshandel van de inmiddels geliquideerde Lucas Boom. "Op een gegeven moment dacht ik 'ik moet toch wat geld verdienen' en toen heb ik bij hem geïnvesteerd in de drugshandel", zegt Holleeder in één van de gepubliceerde verhoren.

Lees ook: Alle verdachten liquidatie Lucas Boom op vrije voeten

De pagina's vol verklaringen zijn door ex-crimineel Martin Kok op zijn site Vlinderscrime.nl gepubliceerd. Het gaat om verhoren van Holleeder zelf, maar ook van zijn zussen Astrid en Sonja. Het Openbaar Ministerie zegt een onderzoek in te stellen.

Lees ook: Verdachten mogen niet lezen wat Holleeder verklaart

Het OM is zeer ontdaan over het feit dat de verklaringen van a tot z met naam en toenaam op internet staan. "Dit is heel schadelijk. Het kan ook gevolgen hebben voor getuigen die nog gehoord moeten worden. Want hoe authentiek zijn hun verklaringen als ze dit online al gelezen kunnen hebben?", zegt een woordvoerder.