Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Vader Dascha kan dood dochter niet verwerken: "De wond geneest zo niet"

1 april 2016, 08.40 uur · Aangepast 1 april 2016, 10.13 uur

HILVERSUM Maanden na de dood van zijn dochter Dascha lukt het vader René Graafsma niet om het verlies een plek te geven. Het ontbreken van enkele belangrijke antwoorden rond de dood van zijn dochter zorgen voor veel onrust.

"Er is een wond die normaal gesproken geneest, dan heb je een litteken. Met zo'n litteken kan je verder, maar op deze manier geneest de wond niet", aldus Graafsma. 

"Ik snap het als mensen zeggen: 'hij is gewoon een mafketel geworden doordat hij het verdriet niet aan kan", toch is dat volgens Graafsma niet het geval. "Wij kunnen met het verdriet wel leven, maar het niet ontkennen."

Lees ook: Vader overleden Dascha op zoek naar antwoorden in zelfgemaakte documentaire 

Wat voor de politie een gesloten zaak is, is voor de vader van Dascha nog altijd een boek vol open eindjes. In een documentaire laat hij met twee anderen onbeantwoorde vragen zien. Hij maakte de film naar eigen zeggen ook omdat hij teleurgesteld was in het gebrek aan hulp van de instanties.

"Als je een overlijden hebt onder bizarre omstandigheden, dan vind ik het normaal om aan de instanties te vragen of ze ondersteuning willen geven", aldus Graafsma. 

De 16-jarige Dascha kwam in november vorig jaar om het leven toen ze werd aangereden door een trein. Volgens de politie heeft Dascha zelfmoord gepleegd, maar de familie gelooft dit niet zonder meer. De politie doet inmiddels geen onderzoek meer naar de zaak. 

abc5media_video_0

NH Nieuws