Ga naar Content
Noord-Holland

NH Peilt: 10 tips om je huis te pimpen voor Open Huizen Dag

31 maart 2016, 12.12 uur
Door: · Foto:

NH PEILT Een appeltaart bakken en een bos bloemen op tafel is niet genoeg. Huizenverkopers halen alles uit de kast om verkoopkansen te vergroten.

Pimpen werkt
Je huis flink onder handen nemen voor er kopers komen werkt. 70% van de woningen die langer dan 1,5 jaar te koop staan, zijn binnen drie maanden verkocht na verkoopstyling. Ook is de verkoopprijs vaak hoger. Aanstaande zaterdag is het weer NVM Open Huizen dag. Het moment dus om aan de slag te gaan.

Tien tips die verkoopkansen vergroten

  • Eerste indruk
    De eerste indruk doen kopers al op voor ze binnen zijn. Dus knap de voortuin op. Zet een mooie plant in een pot naast de voordeur en zorg dat die voordeur netjes is gelapt.
  • Alles moet werken
    Loszittende deurklinken, druppelende kranen, piepende deuren, kastjes die niet sluiten. Repareer ze of laat ze repareren. Dat laat zien dat je om het huis geeft. Dat wekt vertrouwen.
  • Ruimte en rust
    Mensen verzamelen veel spullen om zich heen. Een vol huis schrikt kopers af. Kijk of je spullen kunt weggeven of tijdelijk ergens kunt opslaan. Zo creëer je rust.
  • Geen knalkleuren
    Zelf vindt je die paarse muur misschien prachtig, maar de verkoopkansen stijgen als je je huis in neutrale kleuren schildert die goed bij elkaar passen.
  • Gezond leven
    Zet bloemen en fruit in huis als er kijkers komen. Dat geeft een sfeer van gezond leven.
  • Frisse lucht
    Zorg dat het niet naar hond, cavia of kattenbak ruikt. Zet ramen open. Sprenkel wat citroensap in de hoeken van de gang en het toilet voor een extra fris effect.
  • Badkamer als wellnesruimte
    Ruim alle shampoos en medicijndoosjes op en vervang deze door een paar potjes badolie en scrubzout. Zet een klein vaasje neer met gedroogde lavendel. Zo ziet je badkamer er uit als wellnesruimte.
  • Koffie zetten
    De keuken is voor veel mensen het hart van het huis. Zet een pot koffie of doe afbakbroodjes in de oven voor er kijkers komen. Plaats een mooie keukenmachine als uitnodiging om te koken.
  • Romantische slaapkamer
    Haal de strijkplank uit je slaapkamer. Ruim stapels boeken en tijdschriften op. Zorg dat het een ruimte is die romantiek uitstraalt.
  • Huur meubels
    Een leegstaande woning verkoopt minder snel. Er zijn bedrijfjes waar je voor een dag of langer een complete inrichting kunt huren.
  • Wat vind jij?
    Loont het de moeite om je huis flink te pimpen voor de verkoop? Hebben we nog tips gemist? Die horen we dan graag van je! En zijn er ook verkooptrucjes waar jij als huizenkoper echt niet in trapt?

    NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

    Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]