Noord-Holland

NL
V

Marechaussee schiet op auto bij achtervolging op A22 bij IJmuiden

30 maart 2016, 08.33 uur · Aangepast 30 maart 2016, 14.14 uur · Foto: ANP

BEVERWIJK De politie heeft vanmorgen vroeg in Zaandijk een 33-jarige Beverwijker aangehouden na een wilde achtervolging, waarbij werd geschoten door de marechaussee.

Ook een 23-jarige man uit Beverwijk en een 30-jarige man uit Zandvoort zijn aangehouden, omdat ze de arrestatie van de 33-jarige probeerden te verhinderen, aldus de marechaussee.

De 33-jarige Beverwijker viel op omdat hij met hoge snelheid op de A9 en A22 reed. Toen de marechaussee de man bij IJmuiden aanhield voor controle, leek zijn rijbewijs te zijn vervalst.

De bestuurder ging er vervolgens vandoor. Daarbij raakte hij een marechaussee. De marechaussee vuurde enkele rake schoten op de auto af, maar er vielen geen gewonden. Wel wist de auto door zijn lichten te doven aan de aandacht van de marechaussee te ontkomen.

Politie
Uiteindelijk werd de auto door agenten in Zaandijk gezien en konden die de automobilist aanhouden. Toen de politie daarmee bezig was, verschenen de ander twee mannen om de arrestatie te verhinderen. Alle drie personen zijn uiteindelijk aangehouden en overgedragen aan de marechaussee.

Wegens politieonderzoek was de A22 bij de Velsertunnel in de richting van Beverwijk enige tijd dicht.