Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Jan Nieuwenburg nieuwe burgemeester van Hoorn

29 maart 2016, 23.35 uur · Foto: NH Nieuws

HOORN Jan Nieuwenburg wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Hoorn. Dat besloot de gemeenteraad vanavond tijdens een special gemeenteraadsvergadering.

Jan Nieuwenburg volgt burgemeester Onno van Veldhuizen op, die afgelopen oktober aan de slag ging als burgemeester van Enschede. "Nieuwenburg heeft energie, durf, is enthousiast en gedreven en zal een goed boegbeeld voor Hoorn zijn", aldus Roger Tonnaer, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Lees ook: Hoorn zoekt met app naar nieuwe burgemeester

Jan Nieuwenburg was in 2015 waarnemend wethouder en is op dit moment lid van de Provinciale Staten voor de PvdA in Noord-Holland. Ook was hij acht jaar wethouder in Haarlem en jaren actief als raadslid voor de PvdA. Nieuwenburg woont nu nog in Haarlem.

Lees ook: Er zijn 24 mensen die graag de burgemeester van Hoorn willen worden

Nadat de benoeming door de Kroon officieel is, wordt de kersverse burgemeester op dinsdag 17 mei beëdigd en geïnstalleerd tijdens een speciale raadsvergadering. Vanaf dat moment neemt hij de taken van waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt over.

Beste Jan, ik wens de dierbare stad #Hoorn en jouw gezin alle geluk die wij er 12 jaar mochten genieten! #jannieuwe(n)burg(emeester)

— Onno van Veldhuizen (@OnnovVeldhuizen) 29 maart 2016