Ga naar Content

Emotioneel afscheid van Sterrenkindjes: "Als ik naar de hemel kijk, zie ik drie sterren"

ALKMAAR Tientallen betrokkenen zijn vanmorgen bij elkaar gekomen op de gemeentelijk begraafplaats van Alkmaar om afscheid te nemen van de 'Sterrenkindjes'.

De baby'tjes Skye en Caithlyn werden in oktober vorig jaar gevonden in Heerhugowaard. Angelina, het oudste meisje, werd eind 2014 gevonden in Park Rekerhout in Alkmaar. Yasmine M. heeft bekend de moeder van de drie kindjes te zijn.

Lees ook: Dode baby's Yasmine M. begraven in Alkmaar

Familieleden en andere belangstellenden liepen van de ingang van de begraafplaats in een stoet naar het kinderhofje waar de zusjes begraven liggen. Onder de aanwezigen ook de burgemeesters van Heerhugowaard en Alkmaar. Beiden namen kort het woord.

De oma van de drie hield een emotionele toespraak bij het grafje van de baby'tjes. "Wij zijn de familie van de kindjes. Wij gaan de kindjes een naam geven. We gaan ze niet als oud vuil weggooien maar we gaan ze waardig begraven. Dat dat doen we ook voor de broertjes en het zusje."

Lees ook: Moeder Yasmine M. vermoedde eerder al betrokkenheid dochter bij babylijkjes: "Gevoel is juist geweest"

"Als ik in het donker naar de hemel kijk, zie ik drie sterren. En voel ik jullie even heel dichtbij. Dan zijn jullie niet zo ver. Niet zo ver verwijderd van mij. Ik ben de oma van de sterrenkindjes en jullie horen bij mij", eindigt ze.

Sterrenkindjes-pagina
Bij het afscheid waren ook de beheerders van de facebookpagina 'Sterrenkindjes' aanwezig. De pagina was sinds de vondst van de baby's in Heerhugowaard een verzamelplek voor iedereen die iets kwijt wilde over de dode baby's. Zo'n zeventienhonderd mensen zijn lid geworden van de pagina en uitten er hun emoties.

"Maar de pagina gaat uit de lucht", vertelt beheerder Monique Katuin. "Dit was een waardig afscheid van de kindjes. Zij hebben nu rust, en wij straks ook." Na het weekeinde zal de pagina worden afgebouwd en uiteindelijk worden verwijderd.