Oproep: verander Amsterdam ArenA in 'Johan Cruijff Stadion'

AMSTERDAM De voetbalwereld reageert geschokt op het overlijden van legende Johan Cruijff (68). Vanmiddag werd bekend dat hij is overleden aan de gevolgen van longkanker in zijn woonplaats Barcelona. Op Twitter gaan veel stemmen op om de naam van de Amsterdam ArenA te veranderen in het Johan Cruijff Stadion.

"Wenen heeft het Ernst Happel Stadion. Amsterdam weet wat het te doen staat", twittert Jan Dijkgraaf. "Het is een mooi moment om de Arena 'Johan Cruijff-stadion' te noemen", vindt ook Joost Nederpelt.

Lees ook: Johan Cruijff (68) overleden

Tegen lokale krant Het Parool laat de Amsterdamse sportwethouder weten dat 'de grootste voetballer aller tijden een mooie vernoeming moet krijgen'. "Een vooraanstaande tribune in de ArenA, een belangrijk plein in de stad. Maar alles in overleg met de familie, Ajax en de ArenA uiteraard."

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, zegt tegen stadsomroep AT5 nog niet bezig te zijn geweest met de naamsverandering. "Maar we houden alle opties open", aldus de oud-doelman.  

Overigens is het niet alleen aan Ajax om de naam van het stadion te wijzigen. De arena is voor een deel in handen van de gemeente Amsterdam. 

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Recent nieuws